Съоснователят на The Good Country с лекция в Американския университет

Снимка: АУБ

Американският университет в България организира публична лекция и дискусия с проф. Саймън Анхолт – съосновател на “Good Country”.

Събитието ще се проведе на 26 ноември в Студентски център „Америка за България“, кампус на АУБ в Благоевград. Според проф. Анхолт, държавата, в която живеят гражданите, не се определя от границите, а от ценностите, които ги обединяват.

Целта е страните да започнат да работят заедно, за да се решат предизвикателствата пред цялото човечество. Презентациите на Саймън Анхолт по време на събитията TED имат милиони гледания онлайн, а потребителите на платформата класират участията му сред шестте най-вдъхновяващи видеа.

Проф. Саймън Анхолт е създател и на Good Country Index – измерител, който класира страните на основата на приноса им за човечеството и планетата. През 2016 г. той дава началото и на друг проект – Global Vote. С него се дава възможност на всеки човек по света да гласува на избори в другите страни. До момента стотици хиляди хора са участвали в избори и референдуми в осемнадесет различни страни. В продължение на две десетилетия проф. Анхолт работи като съветник на президенти, министър-председатели и правителства на 55 държави. Автор е на пет книги за глобализацията и странознанието. Основател е и автор на журнала за публична дипломация Emeritus. 

Американският университет в България редовно организира публични лекции и събеседвания с изявени лидери, новатори и визионери. Тези събития са в духа на ценностите на АУБ, като с тях университетът се стреми да вдъхновява младите хора, за да станат носители на положителна промяна в обществото и бъдещи лидери на България, Европа и света. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK