Съдия Васко Петров изнесе лекция пред десетокласници от НПГ за трафика на хора и престъпленията на наркозависими

Снимки: НПГ "Димитър Талев"

Интересна лекция на тема "Трафик на хора" и "Престъпления, извършени от наркозависими лица“ изслушаха в Районния съд в Гоце Делчев десетокласници от НПГ "Димитър Талев". 

Лектор бе гоцеделчевският съдия Васко Петров, с когото учениците дискутираха след лекцията по темите. Учениците, ръководени от старши учител Светлана Узунова, зададоха и множество въпроси, свързани с конкретни ситуации, а съдия Петров им отговори изчерпателно, с което задоволи любопитството на тийнейджърите от елитната гимназия.

Те споделиха, че както срещата, така и лекцииите на съдия Петров освен интересни са им били и безкрайно полезни и си пожелаха още срещи с правораздаваелните органи по изключително важните теми от ежедневието на подрастващите.

През учебната 2017/2018 стартира проект "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратура". Проектът се осъществява от две министерства – МОН и Министерството на правосъдието.

Предвидено е дейностите да се провеждат в рамките на учебните часове по етика и право, като включват запознаване на място с работата на съдебните институции в населените места.

Днес, след приключване на проекта, участниците получиха удостоверения, които им бяха връчени от директора на НПГ „Димитър Талев“ - Гоце Делчев, Мария Георгиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK