Инспектират улиците на Дупница за некачествена настилка

снимка: infomreja.bg, архив
Комисия от Община Дупница започва от понеделник проверки по улиците на града. Целта е да огледа и констатира възстановяването на уличната настилка от ремонтните дейности на ВиК-Дупница и "Рила Газ". Проверката е по заповед на кмета инж. Методи Чимев.
 
“В началото на месеца пуснахме писма до ВиК и "Рила газ" да си почистят и възстановят до 31 август всички приключени изкопни дейности по уличната мрежа. Вчера ги подсетихме отново, че срокът изтича и след 1 септември започваме проверки. Където установим, че не са рехабилитирали или не е качествено направено, ще налагаме глоби и изискаме да ги оправят в максимално кратки срокове”, заяви инж. Чимев.
 
“Времената са трудни, парите е ясно, че не стигат, но пък и не може улиците да бъдат надупчени като швейцарско сирене. И аз като кмет също нося своята отговорност и вина, че не мога да изкърпя с наличния финансов ресурс улиците, но с екипа ми, правиме каквото можем. В момента рехабилитираме улици по договор от миналата година, осигурихме още над 200 000 лева тази година за допълнителна рехабилитация, която ще започне до дни. Всеки ден ме питат, защо е запълнена една дупка, а на 2-3 метра от нея друга е подмината. Излишно е да обяснявам, че за едната сме отговорни ние като Община и трябва да я оправим, а съседната е ангажимент на други. И аз съм шофьор и аз виждам всеки ден за какво става въпрос”, допълни инж.Чимев.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK