Инспекция на Борисов: Това сме обещали на софиянци – метрото, третия лъч и да затворим двете дъги

Снимки: МС

Ако е било лесно, да го бяха направили едно време

Това сме обещали на софиянци – метрото, третия лъч и да затворим двете дъги. Ако е било лесно, да го бяха направили едно време. Аз не мога да си представя да не го направим.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес инспектира строителните работи на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел "Цариградско шосе“ до пътен възел "Младост".

Премиерът специално обърна внимание на мерките за безопасност и разпореди да бъдат изпратени патрули на КАТ на обекта, за да бъде повишена сигурността на трафика около строящия се участък.

„Няколко стотин километра ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. След един месец ще видите колко работа ще е отметната, като пчелички са. Това ще облекчи и Цариградско шосе“, отбеляза премиерът Борисов.

Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв. Дължината на трасето е 6 км. Срокът за проектиране и изграждане на пътния участък е общо 910 дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за изпълнение на строително-монтажни работи.

Археологическото наблюдение се осъществява от Националния археолочиески институт и музей на БАН. Въведена е временна организация на движението. Извършени са всички земни работи и предстои подготовка по изграждането на инженерни мрежи.

В рамките на инспекцията министърът на икономиката Емил Караниколов докладва за дейностите по решаването на проблема на Перник с водата.

„Работи се на помпената станция, на резервоара и в населените места. 3,5 км тръби са реално сложени. Днес ще пуснем пътя Голямо Бучино – Перник  както сме обещали. Язовирът се пълни много добре“, заяви министър Караниколов и добави, че изграждането на водопровода ще помогне много на града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK