Инженер Тодорова сяда на директорското място в ПГЕЕ-Банско

Снимка: facebook.com/ПГЕЕ-грБанско

Резултатите от конкурсите ще бъдат обявени официално в тридневен срок

Инженер Сашка Тодорова спечели конкурса за директор на Професионалната гимназия по електроника и енергетика в град Банско. Това говорят резултатите от конкурса, които все още се обработват.

Инженер Тодорова ще ръководи гимназията, която досега управляваше като временно изпълняващ длъжността. Тодорова е учител с дългогодишен стаж в преподавателската дейност, но и изключителен професионалист в областта на специализираната електро-инженерна наука.

Тодоров е дългогодишен главен учител в ПГЕЕ.

През последните години ПГЕЕ-Банско, показва развитие и иновации в областта на образованието и технологиите.

От миналата година Професионалната гимназия по електроника и енергетика се радва на нов физкултурен салон. Ремонтът е осъществен с осигурени от инвестиционната програма на Министерството на образованието и науката средства и включва подмяна на спортната настилка, боядисване на стените и доставка на конвектори за отопление.

Близо 8 млн. лв. пък бяха допълнително отпуснати като средства за ремонт и ново обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение, осигурени от спестен ресурс и одобрено допълващо финансиране. Сред училищата се нареди и банската гимназия.

Междувременно не спират и постиженията на възпитаниците в училището, ръководено от Тодорова, а все повече зрелостници се насочват към университетски специалности, свързани именно с енергетиката и електрониката.

Припомняме, че конкурсите за директорските длъжности бяха обявени на 18-и юни от МОН за няколко училища в страната, сред които ПГЕЕ-Банско. Сред кандидатите за директор на гимназията с богато и престижно минало, бе и госпожа Деана Рошкова, която бе заместник на бившия директор Ковачев.

Официалните резултати за спечелилите конкурса се очаква да бъдат оповестени в три дни след провеждане на конкурсите, след като кандидатите се явиха в трите етапа: на подаване на документи за участие, тест и интервю, проведено от комисия.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK