Инж. Здравчо Тодоров и експерти от РДГ-Кюстендил, откриха Седмица на гората в Перник

Снимки: РДГ - Кюстендил

С награждаване на участниците във фотоконкурс и конкурс за рисунка бе открита Седмица на гората на територията на област Перник. Инициативата е част от планираните мероприятия, които протичат в партньорство с Областна администрация Перник и Югозападно държавно предприятие град-Благоевград.

Награждаването се състоя в областна администрация Перник, където граждани сред красивите фотоси и рисунки имаха възможност да се консултират с експерти от Дирекция по горите - Кюстендил, както и да получат фиданки от липа, люляк и кипарис, които да засадят в дворните си места.

„Над 100 са получените творби за обявените конкурси на тема: „Нашата гора-Вършебница“, като най-инициативни тази година са учениците от СУ „Васил Левски“ град Брезник и ОУ „ Христо Смирненски“ град Радомир.

Сред тях са и голяма част от наградените ученици“, съобщи инж. Здравчо Тодоров, директор на Регионална дирекция по горите - Кюстендил.

Областния управител г-жа Ирена Соколова също приветства младите таланти и връчи първите награди за рисунка и фотография.

Тя с удоволствие съобщи, че с всяка изминала година се увеличава броят на организациите, и сдруженията, които се включват в инициативата с желание да я продължават и да бъдат активни участници в „зелени“ мероприятия.

По-късно в двора на ДГ „Родолюбче“-Перник, експерти от РДГ-Кюстендил и заместник-областният управител инж. Павлов, съвместно с предучилищната група, засадиха  в двора на детската градина  различни широколистни видове фиданки и декоративни храсти.

Малчуганите от своя страна поздравиха гостите с празнична програма и провеждане на открит урок за опазване на природата.

Всички деца получиха рекламни шапки, лакомства и семенца от черен бор, който да засадят и грижливо да отглеждат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK