Директорката на НУ “Св. Климент Охридски“ - Кюстендил, Ели Паргова направи шампионски празник по случай пенсионирането си

Снимки: Виолета Атанасова

За основателката  на уникалното кюстендилско  Начално училище „Св. Климент Охридски“ и негов  директор 22 години, Ели Паргова вече  започна  така нареченият  заслужен отдих.

Нестандартни, топли човешки думи  за този неизбежен след дългия трудов  път момент  каза Радостина Новакова –началник  на  регионалното управление на образованието. Обикновено  от емоционална гладна точка съвсем не е лесно не е лесно да пенсионираш някого, но тук нещата са сякаш по-различни. Сигурна съм, че за Ели Паргова професионалният педагогически път не свършва тук, защото тя никога не е вървяла по шаблона,  и че у нея има енергия за още много творчески инициативи, каза тя, като спести  стандартния официален поздравителен адрес.

Да поздрави още в началото на празника дългогодишната директорка дойде кметът Петър Паунов, поканени бяха  и всички директори на учебните и детски заведения и на институции , с които  Началното училище е работило в творческо партньорство. 

Четирилистни детелинки с името на всеки поканен, изработени лично от виновничката за празника, указваха местата и комбинираха гостите по възможно най-добрия начин.

Разбира се, най-голяма беше групата на задружния колектив на Началното училище, изграждан във времето  с много взаимно доверие, обич и отговорност към общата кауза. Колегите бяха перфектно подготвени за събитието  и направиха остроумен видеообзор на изминалите 22 училищни години на Ели Паргова. Специална   изненада беше и  присъединяването към празника на Василиа Петрова – победителката в детския „Пирин фолк“, чийто път към знанието е започнал  от Начално  училище „Св. Климент Охридски“ при Ели Паргова.

Сред гостите на тържеството беше и семейството на г-жа Паргова  с двете й пораснали и възмъжали между директорските й задължения момчета, както и една кандидат-снаха от Родопите.

От името на училищния колектив поздравления поднесе новата директорка на училището Евелина Димитрова, която със сигурност ще продължи най-ценното от  изгражданите с години традиции, но ще внесе и свой стил в създаването на нови правила и професионални посоки.

Отначало всичко изглежда много лесно – просто поемаш по пътя на твоите нови идеи и едно по едно се освобождаваш  от наследеното, защото  ти се струва, че то вече не е актуално.

Но постепенно делникът те сблъсква с реалността и разбираш, че без това, което е направено преди теб, няма как успешно да продължиш нататък,  коментираха  между наздравиците дългогодишни педагози. Домакин на празника, на който Ели Паргова събра  важните за нея хора от професионалния и личния й живот, беше общинската сладкарница „Шампиони“ , съобщи журналистката Виолета Атанасова, дългогодишен партньор на училищните инициативи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK