Стартира акция „Зима“ на територията на Кюстендилска област

Снимка: Infomreja.bg, архив

Стартира традиционната акция „Зима“ на територията на Кюстендилска област, обяви началникът на сектор КАТ „Пътна полиция“ Радослав Боюклийски.

По негови думи тя се провежда в 3 етапа – от днес до 10. ноември кампанията е с мото „С безопасно пътно превозно средство през зимата“. Вторият етап е от 11. до 20. ноември и е с мото „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, насочен към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.

„Последният етап от акцията е под мотото „Безопасно шофиране“ и е насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Целта е по време на всеки от етапите да бъде обявен по един ден без жертви - пешеходци, велосипедисти, водачи и пътници“, обяви още началникът на КАТ „Пътна полиция“, Радослав Боюклийски.

От своя страна председателят на СБА – Кюстендил, Валентин Микев, съобщи, че специално за новото издание на Акция „Зима“ са отпечатани 300 000 листовки с 10 съвета за безопасно движение през зимния сезон. Те ще бъдат раздавани на водачите при проверките от пътни полицаи. Микев напомни още, че до 10. ноември сервизите на СБА в Кюстендилска област ще предоставят на водачите безплатни консултации и прегледи на водачите и автомобилите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK