Над 120 кюстендилци се включиха в протеста срещу корупцията и грабежа в Деня на труда - 1. май

Снимки: личен архив

Над 120 кюстендилци се включиха в протеста пред паметника на незнайния войн в столицата, насочен срещу корупцията и грабежа, организиран от БСП в Деня на труда - 1. май. 

Групата от Кюстендил бе подготвена със знамена и оригинални плакати, но на място при сборния пункт край храм-паметника ,,Св. Александър Невски" получи още по - актуални теми, някои стандартни, други по-различни и по - оригинални като ,,Бойко пътува, ние гладува" или колаж, в който премиерът подарява на Гинка Върбакова билет от лотарията с голям надпис ЧЕЗ. Целият протест бе заснет от дрон с надпис на него "Оставка".

Кюстендилци бяха сред първите, които поведоха шествието в посока площад "Независимост". Там пред Министерски съвет лидерът на социалистите Корнелия Нинова поиска правителството на ГЕРБ да сдаде властта, заради неуспехите да се справи с многобройните проблеми.

Пред наш репортер някои от присъстващите кюстендилци споделиха гнева си от мизерния живот, който водят, ниските пенсии, все по-недостъпното здравеопазване и откровената корупция в изпълнителната и съдебната власт.

"Искаме достоен живот и затова сме тук, за да защитим правото си на труд и справедливост", коментираха още хора от протеста.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK