Кюстендилци на протест пред Министерски съвет

Снимка: Infomreja.bg

Група кюстендилци отпътуваха за столицата, за да се присъединят към националния протест пред Министерски съвет по повод сделката с най-голямото ни електроразпределително дружество – ЧЕЗ. Безплатният превоз от Кюстендил до столицата е организиран и осигурен от БСП – Кюстендил.

"Реагирахме на големите разочарования и безсилието на наши съграждани. Искам да отбележа преди всичко, че този протест е спонтанен на граждани обединени от идеята да опазят онова, което е останало от държавата им.

В него ще вземат участие освен наши членове и симпатизанти, но и граждани с различна партийна принадлежност. Така и трябва да бъде, когато е застрашена Националната сигурност на държавата.“, каза преди отпътуването Росен Раденков – лидер на БСП – Кюстендил.

По думите му очакванията от протеста са поне една от банките да не финансира сделката.

„Надявам се ДАНС да се позоват на закона, в който е регламентирано, че ЕРП-тата са част от Националната сигурност на държавата.

Освен това КЕВР да уведоми писмено прокуратурата, че съгласно чл. 21 от Закона за енергетиката има правомощия да откаже прехвърлянето на активи и акции при положение, че тази фирма, която управлява активи за 90 хил. Лв. и загуби от 11 хил. лв., не е в състояние да извършва такава мащабна дейност, с което застрашава Националната сигурност.“, допълни още Росен Раденков.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK