Инициативен комитет настоява за маркировка и мантинели във Владайското дефиле

Снимки: ИК

От ИК са изпратили сигнал до председателя на АПИ и до председателя на ДАБДП

Инициативният комитет, работещ за подобряване условията за пътуване по пътя София – Перник, изразява недоволство от състоянието на инфраструктурата в участъка Княжево – Владая.

"Няма маркировка във Владайското дефиле, липсва и част от мантинелата, което застрашава живота на няколко семейства с деца, които само благодарение на добро стечение на обстоятелствата не са пострадали при инцидент, когато кола изхвърча в двора на къща, в която живеят няколко семейства. Също така проблем е и че знаците са закрити с растителност", заявяват от ИК.

От инициативния комитет са изпратили сигнал до председателя на УС на АПИ инж. Г. Терзиев и до председателя на ДАБДП Малина Крумова. В писмото, което е подписано от председателя инж. Васил Николов, информират, че са получили множество сигнали от граждани, вследствие на които са извършили наблюдение на състоянието на пътната маркировка в участъка от Княжево до с. Владая.

Констатирали са крайно незадоволително състояние както на вертикалната маркировка с множество знаци, изцяло или частично закрити от клони на дървета, така и почти незабележима хоризонтална маркировка, особено в участъка на Владайското дефиле, което е абсолютна предпоставка за ПТП, тъй като в тъмната част на денонощието, както и при валеж, маркировката не се вижда и не изпълнява своите функции по обезпечаване безопасността на движението.

От инициативния комитет са получили информация, че маркировката е била временно поставена с нетрайна боя и ще бъде подновена с трайна релефна маркировка при реализацията на проекта за реверсивната организация на движението по пътя Княжево-Драгичево.

“Свидетели сме на необосновано и твърде продължително забавяне на реализацията на този проект и затова с оглед елиминиране предпоставките за възникване на тежки ПТП в този участък настояваме за спешни мерки за подновяване на маркировката или незабавен старт на реализацията на проекта за реверсивното движение“ – заявяват като позиция от Инициативния комитет.

При направения оглед са установили и друг крайно обезпокоителен факт, че липсва част от мантинелата, точно в участък, в който автомобил преди време е излетял от пътното платно в двора на жители на с. Владая. Светослав Митов, в чийто двор е паднал автомобилът, твърди, че фаталният инцидент бива избегнат, тъй като произшествието се е случило през нощта и никой от обитателите на къщата, в която живеят няколко поколения, включително и малки деца, не е бил на двора.

На всички е известен фактът, че това е най-натовареният участък в България и какви могат да бъдат последствията от допускане на тежки ПТП в транспортен, социален, екологичен и икономически аспект.

От ИК разчитат и на намесата на АПИ и Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата, както и на всички други държавни неправителствени организации, които проявяват загриженост към безопасността на движението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK