Гърмен - под знака на благотворителността! 35 000 лева събра шестата инициатива "Да подадем ръка"! (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Вчерашният следобед беше празничен за община Гърмен. Дълго и старателно ученици, родители, домакини, читалищни деятели, общественици се бяха подготвяли за него, защото той беше определен за две важни събития в живота на местните хора.

И двете са с благотворителна цел – базар и коледен концерт, като част от инициативата „Да подадем ръка“, чиято цел е събиране на средства за подпомагане на децата сираци от общината.

Масите за коледния базар, подредени пред читалището в общинския център, бяха отрупани с лакомства, плетива, специално изработени картички и коледни украси, домашно приготвени сладка, боб и други продукти. Въпреки студеното време два часа по-късно всичко беше продадено, което накара организаторите на базара да споделят задоволството си.

Благотворителният концерт се състоя в НЧ „Искра – 1924“. Той беше открит от кмета на община Гърмен, Минка Капитанова.

В обръщението си към присъстващите тя каза, че благотворителната инициатива се провежда за шеста поредна година и с всяко следващо издание участниците стават все повече и все по-щедри. 

Всичко това ни прави по-уверени и ни кара да продължаваме напред. Прекланям се пред вас и ви благодаря от сърце. Вашето милосърдие и отзивчивост, вашата съпричастност, вашата щедрост ще накарат толкова много лица да се усмихнат и тази година, заяви още Капитанова. 

След официалното откриване сцената беше завладяна от деца и самодейци – представители на училища и читалища в селищната система. Всички участници бяха отлично подготвени и заслужиха овациите на публиката.

Специален гост на тържествения концерт беше певицата Бояна Карпатова. Тя с желание и талант изпълни песни от различни жанрове в музиката, с което достави голямо удоволствие на публиката.

В края на благотворителния концерт кметът Минка Капитанова обяви сумата, събрана тази година благодарение на инициативата „Да подадем ръка“, общо 35 хиляди лева!

Концертът завърши, но останаха добротата, надеждата и посланието „Да вървим напред с любов!“.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK