Инициативата „Цветно настроение“ отново зарадва гоцеделчевци

Снимки: КБППМН

Този път рисунките освежиха детския кът пред фонтана с момчето и рибката

Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Гоце Делчев и тази година посрещна пролетта с красиви рисунки на обществени места. Макар този път художникът - по обясними причини, да беше само един, традицията не се прекъсна.

Инициативата „Цветно настроение“ на КБППМН се роди преди пет години. С готовност в нея се включиха ученици и възпитатели, а вече желание за участие проявяват и родители. Първите ентусиасти бяха децата от бившия дом „Иван Кюлев“. Те много сполучливо изрисуваха електрическите табла на главната улица. През следващата година се включиха и възпитаниците на ПМГ „Яне Сандански“ със своя преподавател по изобразително изкуство Ивайло Костадинов. На тях дължим рисунките по улица „Царица Йоанна“.

Със зорките си очи и развит естетически вкус, децата много добре преценяват къде има нужда от тяхната намеса, залавят се за работа и не след дълго надрасканите табла и стени са преобразени. Даже голямата пчела, „кацнала“ на асфалта пред общината, първоначално беше просто петно от изпусната жълта боя… 

Целта на инициативата отдавна е постигната - пъстрите картини привличат погледите на минувачите и създават ведро настроение. Цветята, слънцата, дъгите, слънчогледите…всичко, излязло изпод сръчните ръце на децата и техните ръководители, придават още по-голяма красота и уют на града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK