„Инициатива за здравно застъпничество” обсъждат в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Кръгла маса по проект „Инициатива за здравно застъпничество”, финансиран от Институт „Отворено общество” – Будапеща ще се проведе в Благоевград. В дискусията ще вземат участие здравните медиатори от община Благоевград, сдружение „Ларго” - Кюстендил, представители на здравните институции и граждани.

Срещата ще се проведе на 31 май, от  11.00 часа в парк-хотел „Бачиново” в областния център на Пиринско. По време на кръглата маса, участниците ще запознаят присъстващите с основните изводи от доклада върху ситуацията с изпълнението на Постановление 17 на Министерски съвет на Република България. To e издадено през  януари 2007 година за определяне условията и реда за разходване на целевите средства за диагностика и лечение в лечебни заведения за болнична помощ на лица, които нямат доход или лично имущество, което да им осигурява лично участие в здравноосигурителния процес.

В рамките на проекта ще бъде проведена и  застъпническа кампания за подобряване достъпа на социално слаби здравно-неосигурени лица до здравна помощ. Една от основните цели на медиаторите е информирането на пациентите за техните права и възможности за лечение. В тази връзка се търси осъществяването на траен контакт със здравните институции, партньорства с повече заинтересовани страни и медии, за да могат  изключените пациенти да бъдат върнати здравната система.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK