Информационна среща проведоха в град Рила

Снимка: НЧ „Христо Ботев 1898“, гр. Рила

Във връзка с Българско председателство на Съвета на Европейския съюз и десет години от присъединяването на България в Европейския съюз, в НЧ „Христо Ботев 1898“, гр. Рила, се проведе информационна среща под надслов „Съединението прави силата“.

Тя е част от комуникационната стратегия на Република България за ЕС и цели повишаване информираността на населението, относно Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Организацията на срещата е дело на Областна администрация-Кюстендил, и Община Рила.

В първата, дискусионна част на програмата заместник-кметът на общината –Лазар Чавков, представи информация, свързана със структурата, целите и функциите на институциите в Европейски съюз.

Чавков запозна присъстващите в залата с обобщените резултати за икономическите и социални ефекти от десeтгодишното членство на България в ЕС и от предстоящото Председателство.

Акцентът на събитието беше, че председателството е отговорност на цялото общество и всички можем да допринесем за успеха му и за представянето на България по начина, по който страната ни заслужава.

Мотото на Българското председателство е „Съединението прави силата“. То е отражение на историята на страната ни и държавността, а същевременно и на идеята за обединена и солидарна Европа.

Срещата продължи с богата културна програма, дело на самодейните състави към читалище „Христо Ботев 1898“, гр. Рила. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK