Информационна кампания за безопасността в интернет се проведе в Езиковата гизмназия

снимки: личен архив

Информационна кампания за безопасността в интернет организираха по проект „Младежите в информационното общество и техните права“. Изпълнител на проекта е „Международен алианц за развитие“, който избра да проведе срещата си сред възпитаниците на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград.

Екипът на организацията разясни на учениците от 9 „б“ и 9 „г“ клас какви са опасностите в интернет, къде могат да ги срещнат най-често и как могат да се предпазят от тях.

Срещата премина със задаване на въпроси от организаторите, на които учениците отговаряха с интерес. За да могат младите хора да разберат по-добре проблема, организаторите бяха подбрали клипове, които децата изгледаха и след това коментираха.

Екипът на проекта раздаде информационни брошури и листовки, които описват проблема и дават ценни съвети и насоки за безопасността на учениците. Децата получиха и сертификат за участие в кампанията.

Проектът се реализира в единадесет европейски страни - България, Албания, Румъния, Дания, Швеция, Великобритания, Сърбия, Македония, Латвия, Черна гора и Турция с финансовата подкрепа на Европейската младежка фондация към Съвета на Европа.

За подробности, свързани с проекта, може да посетите: http://idanetwork.eu/

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK