Община Радомир и ДГ „Радомирче“ спечелиха проекти за над 600 000 лв.

Снимки: Община Радомир

Двата договора бяха подписани днес в Община Радомир

Първият от тях е спечелен от Община Радомир, която се явява и бенефициент по сключеното споразумение. Партньор по проекта е Детска градина “Слънце”. Договорът е по приоритетна ос 3 – “Образователна среда за активно социално приобщаване”, процедура BG05M20P001-3.009 на МИГ “Радомир-Земен”, по мярка 2.4.1 “Осигуряване на достъп до качествено образование в малките населени места и труднодостъпните райони”, чрез водено от общностите местно развитие за изпълнение на проект “Заедно се учим и растем”.

Одобреният проект е на обща стойност 271 723, 20 лв. Основните дейности на проекта включват подобряването на достъпа и повишаване на обхвата на децата от маргинализирани групи в системата на предучилищното образование, както и насърчаването на общуването и съвместните изяви между деца/ученици от маргинализирани и немаргинализирани групи, обучаващи се в различни образователни институции на територията на населеното място, чрез допълнителни образователни услуги. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Вторият договор е спечелен от Детска градина “Радомирче” в общинския център, която е и бенефициент по него. Партньори по проекта са Община Радомир и Детска градина “Осми март”. Договорът отново е по приоритетна ос 3 – “Образователна среда за активно социално приобщаване”, процедура BG05M20P001-3.009 на МИГ “Радомир-Земен”, по мярка 2.4.1 “Осигуряване на достъп до качествено образование в малките населени места и труднодостъпните райони”, чрез водено от общностите местно развитие за изпълнение на проект “Ние правим и можем”.

Одобреният проект е на стойност 338 754,64 лв. Основните дейности на проекта включват подобряването на достъпа и повишаване на обхвата на децата от маргинализирани групи в системата на предучилищното образование, както и насърчаването на общуването и съвместните изяви между деца/ученици от маргинализирани и немаргинализирани групи, обучаващи се в различни образователни институции на територията на населеното място, чрез допълнителни образователни услуги. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Договорите бяха подписани от Пламен Алексиев, кмет на Община Радомир, Радослав Йорданов, изпълнителен директор на МИГ “Радомир-Земен” и Емилия Василева, директор на Детска градина “Радомирче”. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK