Над 400 посетители в Open House - ден на отворените врати в в АУБ

Снимки: АУБ

За поредна година стотици посетиха водещия университет в България

На 17. ноември в Американския университет в България за пореден път се проведе Open House ден на отворени врати. Над 400 души разгледаха университетския кампус.

Ежегодното събитие дава възможност на широката общественост да разгледа базата на висшето училище и да се запознае с американската система на обучение liberal arts. През тази академична година от АУБ отчитат ръст на българските студенти с 56%, а на чуждестранните с 30%.

След регистрацията посетителите бяха официално посрещнати в театралната зала на университета, където бяха приветствани от президента на АУБ, д-р Стивън Съливан, а възпитаникът на АУБ - Петър Шварц, сподели с присъстващите своя опит в университета и кариерния си път след дипломирането. Последва обиколка на кампуса. Гостите разгледаха университетската библиотека, театъра, спортните съоръжения и учебните зали.

Следобед заниманията за младежите продължиха с лекции на преподаватели на АУБ по актуални теми от сфери като журналистика, политика, психология и икономика. Междувременно родителите имаха възможност да научат повече за образователните възможности, които предоставя АУБ, и за добрия старт в кариерата, който осигуряват двете дипломи, издавани от висшето училище американска и българска.

По-късно се проведе панаир на студентските клубове и организации в АУБ, които представиха дейността си. А в края на деня всички посетители имаха възможност да задават индивидуални въпроси.

По повод Open House в АУБ д-р Стивън Съливан, президент на университета, каза: Винаги е особено приятно, когато отваряме широко вратите на АУБ за посетители. Университетът е прекрасно място, но то е такова именно заради хората, заради студентите, които дават живот на кампуса. Затова денят на Open House е толкова хубава инициатива, която създава приятно оживление. Убеден съм, че и гостите са усетили тази специална атмосфера. С нетърпение очаквам да посрещна много от тях през следващата академична година вече като студенти на АУБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK