Пълен обрат по случая с откраднатите пари и документи в Господинци

Хамид Даутев /вдясно на снимката/, личен архив

Пълен обрат по случая с откраднатите пари и документи от къща в гоцеделчевското село Господинци настъпи ден след подадения в полицията в Гоце Делчев сигнал от Николай Пилев - син от първия брак на съпругата на Хамид Даутев - Айше Даутева.

Разследването е установило пълно разминаване между подадения сигнал от Николай Пилев и показанията на обвинения Хамид Даутев от сатовчанското село Вълкосел за извършена от него "кражба" на пари и документи. Това бе потвърдено и от самия Даутев, който се свърза с репортер на ИНФОМРЕЖА и настоя да разкаже случая с подробности.

„Със съпругата ми Айше сме разделени. За съжаление, животът ни се градеше върху кули от лъжи и измами от нейна страна, с които аз не можех да се примиря. Близък приятел, адвокат на сина й Николай, преди две години ми наложи съдебна забрана за година и половина да не доближавам построената от мен къща в Господинци, която аз спазвах стриктно".

Миналия ден, когато срокът вече бил изтекъл, Хамид Даутев съвсем легално отишъл в къщата си, за да си вземе оставени там документи, сред които и такива за наследствени имоти, завещани му от болните му родители, именно заради които се върнал от Германия, тъй като те имали нужда от неговите грижи.

"Къщата, до която ми бе наложена забрана да не доближавам и влизам, построих с парите от къртовската ми работа в Германия, където работех буквално като вол цели 8 години. Получавах 2 000 евро заплата, която влагах в дома, който построих, за да създам всички удобства на семейството си. Както аз съм втори съпруг на Айше, така и тя ми е втора съпруга. Събрахме се с надеждата да създадем здраво семейство, но както се разбра впоследствие, това е била само моя мечта и цел, защото през всичките 10 години тя ме е мамела и използвала", сподели Даутев.

Докато строял и обзавеждал къщата, нещата вървели, но след това коренно се променили, продължава разказа си мъжът. "Освен забраната да влизам в собствения си дом, попаднах в капан, който ми устроиха. Бях допуснат да си взема документите от сина на Айше и нейната майка и след като си тръгнах, веднага бе подадена жалба в полицията срещу мен, че съм нахлул и едва ли не със сила съм откраднал освен документите и пари. Цялата им игра бе разкрита, след като бях разпитан в полицията и представих всички необходими документи и разказах на разследващите цялата истина, която е коренно различна от твърденията в жалбата на Николай Пилев, вероятно подучен и посъветван от приятеля му адвокат", каза още Хамид Даутев.

Ето какво още разказа той пред репортер на ИНФОМРЕЖА:

"В къщата ми, която е един своеобразен малък замък, синът на Айше, без да има право, се е настанил да живее с приятелката си. В къщата ми живее и майката на съпругата ми, за което аз нито съм уведомен, нито съм давал съгласие. Вероятно страхът, че ще бъдат принудени от закона да напуснат дома ми, в който са се настанали да живеят без мое знание и разрешение, ги е подтикнало да вкарат в заблуждение и органите на реда с подадената, неотговаряща на истината жалба.

В момента синът на съпругата ми, освен че живее неканен в дома ми, кара и купения от мен за 30 000 лева лек автомобил "Пежо-307“, който имах неблагоразумието да запиша на името на Айше.

Още с пристигането ми в Господинци, въпреки че къщата е моя, съвсем културно попитах майката и сина на съпругата ми, която наскоро замина да работи в Холандия, дали мога да си прибера документите. След като получих тяхното разрешение, всички заедно влязохме и аз пред очите им си взех чантите, в които бях оставил документацията. След това си тръгнах, без каквито и да било скандали или пререкания.

Останах изключително изненадан, когато ме извикаха в полицията и ми заявиха, че е постъпила жалба против мен за кражба на 950 лева и документи. Прелистих цялата документация, лист по лист, защото друго не бях пипал, докато бях в къщата си, да не би там да е имало скрити от тях някакви пари, но нищо не намерих, което ме наведе на мисълта, че приятелят на Николай Пилев - адвоката, при подаването на жалбата го е посъветвал да напише, че съм откраднал и сума пари, за да могат да ми навредят.

За мен е важно, че разследващите случая се убедиха в тази скалъпена лъжа. Още в следващите завеждам дела, за да изоблича лъжците. Ще съдя до дупка всички замесени в тази мръсна интрига и ще настоявам да ми върнат къщата, в която вложих здраве, пари, надежди и любов", заяви Хамид Даутев, убеден в правотата си.

ИНФОМРЕЖА дава право на отговор на засегнатите страни

 

КОМЕНТАРИ

Мустафа Льотин21:55 - 14.03.2018
Твърдо заставам зад думите на моя приятял Хамид Даутев тои е много добър човек с него съм работил в Германия много време и му пожелавам да си вземе къщата и всичко което му пренадлежи,!
механика15:12 - 14.03.2018
лично познавам Хамид Даутев и цялото му семейство от Вълкосел. Той наистина е човек , на когото може да се вярва на 100%. Всичко, което казва е така, защото и Аз помня много добре , когато докара във Вълкосел новото Пежо червено на цвят. казаното от "читател от Вълкосел" е абсолютно вярно. Синът на Хамид, - Мехмед, е също един от най-съвестните младежи на вълкосел. А за трудолюбието на Хамид няма нужда да говоря, защото всеки , който го познава знае, че той е от старата генерация възпитан и не е спирал да си вади хляба с честен труд, макар и филията хляб да е била с катран от тютюн или инертни материали от строителството. Комата хляб в ръцете му с мазоли е по-вкусен от и заслужен от всекиго друг. А за измамниците , които го тормозят, дано власт имащите и компетентните органи да си свършат работата !!!
Жител на Господинци12:38 - 14.03.2018
Хамид живя в Господинци и селото го знаят колко работлив, честен, справедлив и не конфликтен човек е. Той работеше по Гърция като амалин и не само в Гърция. Твърдо го подкрепям и се надявам да си вземе къщата. Айше Мехмедова се опитва да хитрува, но всички я знаем колко струва. АЗ ПОДКРЕПЯМ Хамид Даутев
З. П11:10 - 14.03.2018
Горкия Хамид колко пари хвърли в къщата тая курва не го оцени.. Дано съдът е справедлив и му върнат поне къщата.. Синът и и дъщеря й са пълни боклуци под нивото и на циганин.. Хамид е много честен човек

FACEBOOK