Цветанов: Стабилното финансово състояние на държавата позволи отпускането на допълнителни средства за община Гърмен

Снимки: ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов днес посети общинските структури на партията в Гоце Делчев и Гърмен.

Той бе придружаван от областния координатор на ГЕРБ – Благоевград, Даниела Савеклиева, и колегите й народни представители от областта, Александър Мацурев, д-р Емил Тончев и Георги Динев.

В Гърмен Цветанов и придружаващите го депутати се срещнаха с актива, ръководството и кметовете и общинските съветници от Гърмен. Теми на срещата в бяха единството на структурите на ГЕРБ в общината, както и подготовката за изборите за европарламент.

„Стабилното финансово състояние на държавата и добрите постъпления в бюджета дадоха възможност с постановление на Министерски съвет да се отпуснат 600 000 лв. за Община Гърмен“, заяви Цветанов. Той бе категоричен, че ПП ГЕРБ никога не е делила общините на „наши“ и „ваши“, защото с тези средства ще се подобрят условията за живот на всички хора в съответната община.

С отпуснатите от правителството на Бойко Борисов средства общините реализират важни проекти, допълни Цветан Цветанов.

Активистите на ГЕРБ в Гърмен заявиха пред Цветанов и депутатите, че средствата, получени с министерското постановление в община Гърмен, са разпределени несправедливо от общинския кмет Минка Капитанова и населените места с кметове, избрани от ГЕРБ, са лишени от средства.  

„ГЕРБ прави всичко в името на хората и подобряването на жизнения им стандарт и среда на живот“, подчерта дебело Цветан Цветанов в Гърмен. Според него от съществено значение е общините да привличат и средства от европейската солидарност и като добър пример в тази насока даде Благоевград, където в момента се извършва основна реконструкция на площадното пространство, на улици, изграждат се и велоалеи.

Повреме на срещата в Гърмен Цветанов подчерта още, че усилията на кабинета са насочени към подобряване на жизнения стандарт на работещите във всички сфери.

„Обявихме, че ще има увеличение с 10% на възнагражденията на работещите в бюджетната сфера. Работещите в местната власт също ще получат увеличение на заплатите и така експертите в местните администрации ще получат по-адекватно заплащане”, каза още Цветан Цветанов.

Той заяви, че е изключително важно партийните структури по места да бъдат все по-активни, защото предстоящите европейски и местни избори през следващата година ще са от ключово значение.

 

КОМЕНТАРИ

Ала Нефа клецалто23:25 - 16.09.2018
Ляшниците от Рибново с големите усти пак се облизват и за тях Манчо лисунгера е помислил.Особено Бойко Борисов Лешников и зетят му гея Османов пак ще разпъва бузки та нали тъста му е Бойко Борисов там връзките са големи като Ляшникови усти лапат го напречно.
Браво,ГЕРБ!21:03 - 15.09.2018
е айде де ДПС-тата направете коментар, там ясно пише: "Стабилното финансово състояние на държавата позволи отпускането на допълнителни средства....." за общини, които не са в състояние да правят и печелят проекти - "стабилното" състояние на ДПС не може да си позволи да отпусне средства средства за община Гърмен, където за последните 5 години има спечелен само 1 проект на сойност 15 000 лева....
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK