Импровизирана лаборатория за производство на пико е разкрита при спецоперация на ОДМВР – Плевен

Снимка: МВР

Полицейските действия са осъществени под ръководството на прокуратурата

Операцията за противодействие на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества, е проведена за времето от 19 часа на 30 юни до 7 часа на 1 юли на територията на село Дебово. В нея са участвали служители на РУ - Никопол, екипи на "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР - Плевен, разследващи полицаи от секторите в РУ - Левски, Белене, Никопол и Гулянци и експерти от Базата за научно-техническа лаборатория в ОДМВР – Плевен.  

Около 20.45 ч. в необитаем поземлен имот в близост до частен дом в селото полицейски екип задържал 44-годишен мъж, който точно в този момент поливал засадени растения от рода на конопа. Незабавно последвало претърсване и на друг частен адрес в село Дебово, където са установени и задържани 63-годишният ползвател на имота и още трима мъже – на възраст 61, 30 и 51 години.

Те били под навес в двора на имота около изградена система за извличане на химически продукт - по първоначални данни пико. В двора полицаите открили и обособен терен с площ около 200 кв. м, засадена с общо 225 растения от рода на конопа.

Теренът - видимо обгрижван, бил прикрит с пояс от царевични насаждения. В рамките на операцията  криминалистите претърсили и имота на 63-годишния мъж - в двора, между редове с царевица, попаднали на обособен и поддържан терен със засадени растения от рода на конопа, общо 133  стръка.  Проведени са процесуално- следствени действия и в още две къщи в селото, където са открити три засадени идентични растения.

След 24-часовото задържане на петимата, вчера те са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор са приведени в ОЗ "Арести" - Плевен, с мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK