Има заподозрени за убийството на Али Шерифов

снимка: infomreja.bg, архив

38-годишният Али Шерифов от Кочан, който преди два дни бе намерен мъртъв на площада в селото, е бил убит, сочат и последните резултати от направените съдебномедицински експертизи на трупа.

Днес в сатовчанското село полицейското присъствие е било засилено, случаят се разследва от криминалисти от Гоце Делчев и Благоевград. Разпитани са много местни жители и присъстващи във вторник вечерта в ресторанта, където до последно е бил Али Шерифов. 

В заведението Шерифов наблюдавал игра на карти на местни комарджии, коментират кочанци. По-късно следите му се губят.

38-годишният мъж е погребан вчера в родното му село. В Кочан масово се коментира, че докато къпали мъртвото тяло на Шерифов, според мюсюлманската традиция, мъжете, които го подготвяли за погребението, видели по него синини в областта на гърлото.

Мълвата бързо се разнесла и вече в цялото село смятат, че Али Шерифов е бил удушен, след което трупът му бил оставен в една от преките улици на площада, за да бъде прикрито злодеянието. 

Синини след смъртта били избили и на други места по тялото на убития, а при аутопсията е установено, че черният му дроб и други вътрешни органи са били разкъсани, което не изключва вероятността Али Шерифов да е прегазен от автомобил. 

Разследващите случая криминалисти проверяват щателно всички възможни версии и провеждат разпити с хора от цялото село, за да разплетат мистериозната смърт на 38-годишния мъж.

За Шерифов местните жители говорят, че бил пълен сирак, припечелвал по някой лев за прехрана и алкохол като цепел дърва и прибирал дървата за огрев на мното семейства в Кочан. Хората в селото го наемали редовно да им върши и други услуги срещу заплащане, защото живеел сам и нямало кой да се грижи за него.

В Кочан познават Али Шерифов като кротък мъж, но в последните години алкохолизирал се, заради преживени семейни несгоди.

Никой от селото няма спомен убитият Али да е буйствал или да е вдигал скандали с когото и да било, въпреки пиянството му.

Хората са потресени от нелепата му смърт и се надяват разследващите да разплетат мистерията и да заловят извършителите. 

Трупът на Али Шерифов бе намерен към 2.30 часа във вторник край селския площад в Кочан. Първоначалният оглед не откри следи от насилие, но след направената аутопсия стана ясно, че младият мъж не е починал от естествена смърт.

 

КОМЕНТАРИ

kyr4o04:07 - 16.03.2013
ss da te eba v gaza
Анонимник01:08 - 22.11.2012
Не разбирам на какво се дължи самочувствието на кочанци,че са по-нагоре от другите села в района. Вашият'град'както го наричате винаги се е прочувал с подобни историй за побоища,кражби,измами.Дано човекът да почива в мир.Засрамете се, и спрете да се фукате нагоре и надолу,спрете да се правите на побойници и да се чувствате горди с това.Не го ли усещате? По този начин излагате единствено и само себе си!
шшшш15:37 - 27.10.2012
само един е извършитела
nqkoi si23:48 - 24.10.2012
Za Dafin veche znaem,no pishete che ima i drug. Koi e drugiqt?

FACEBOOK