Телевизията на Слави Трифонов става платена

Снимка: © Юлия Лазарова, Дневник

Рекламите били малко, което се дължало на картела в телевизионния бизнес

Телевизионният водещ Слави Трифонов обяви на страницата си във "Фейсбук", че притежаваната от него телевизия "7/8 Ти Ви" ще стане платена.

Той обяснява, че въпреки високата гледаемост рекламите са малко, а причината за това се крие в картела, наличен и в телевизионния бизнес.

"Има картел между двете национални частни телевизии и те задължават рекламодателите да предоставят целите си рекламни бюджети само на тях. И тук идва въпросът какво ще направим ние. Ние все още нямаме политическа власт, за да задължим държавните комисии да спазват закона", допълва Трифонов, чиято партия "Има такъв народ" бе регистрирана през юни.

Трифонов обявява, че заради това от 1 септември желаещите да гледат телевизията му трябва да платят 78 ст. с ДДС към пакета си от съответния кабелен оператор. Българите в чужбина ще могат да гледат през интернет сайта срещу месечен абонамент.

Докато заедно не оправим собствената си държава, това ще е единственият начин да ни има", заключава водещият.

Телевизията започна излъчване в началото на ноември 2019 г., като дни след това Трифонов обяви голяма гледаемост. На 31 юли 2019 г. той заяви, че ще прави своя партия и свой телевизионен проект, за целите на който през есента купи телевизия "Стара Загора". /Дневник/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK