Паметта на Ботев бе почетена с ученически рецитали, рисунки и есета в РИМ-Благоевград

Снимка: РИМ

В Регионалия исторически музей-Благоевград, се проведе тържество, посветено на 170 години от рождението на Христо Ботев. То беше реализирано като съвместна проява на РИМ-Благоевград, и ХІ ОУ „Христо Ботев”.

Първата част от тържеството включваше атрактивна програма и рецитал на популярни Ботеви стихове, подготвена от учителката по български език и литература в ХІ ОУ „Христо Ботев” – Даниела Кочаркова. Рециталът, в изпълнение на ученици от същото училище, протичаше на фона на презентация за поета-революционер, направена от Антоана Филчева и Соня Стоименова - ученички от V СУ „Георги Измирлиев”. 

Втората част от тържеството включваше награждаване с грамоти и подаръчни комплекти на победителите и на всички участници в ученическия конкурс, организиран от Регионален исторически музей -Благоевград – „Стих и рисунка за Ботев”. В конкурса се включиха ученици от ХІ ОУ „Христо Ботев”, от ІІ ОУ „Димитър Благоев”, от V СУ „Георги Измирлиев”, от ІХ ОУ „Пейо Яворов” и от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов”.

Високото ниво на представените рисунки, стихотворения и есета, посветени на Христо Ботев, затрудни избора на журито, с председател Любима Петрова – главен експерт в ДА-Благоевград. При оценяването, участниците в конкурса бяха разделени на три възрастови групи и по тематични категории – за рисунка, стихотворение и есе. Първи места получиха: Йоана Г. Янева, ученичка от І ”А” кл. на ІІ ОУ „Димитър Благоев”; Ема Лунджова, ученичка от VІ „А” кл. на ХІ ОУ „Христо Ботев”; Михаела Г. Янева, ученичка от VІІІ кл. на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов”; Радослав Л. Витанов, ученик от ІV „Б” кл. на V СУ „Георги Измирлиев”; Мария Костадинова, ученичка от VІ „Б” кл. на ХІ ОУ „Христо Ботев”; Станислав Янев, ученик от ІV „А” кл. на ХІ ОУ „Христо Ботев”; Мира Митова, ученичка от VІ „Б” кл. на ХІ ОУ „Христо Ботев”. Грамота за „Креативност” беше връчена на Александър Данчов, ученик от V „А” кл. на V СУ „Георги Измирлиев”. Специалната награда на журито получи ученичката от IV „А” кл. на ІХ ОУ „Пейо Яворов” – Виктория Кралева. 

В заключителната част, водещата на мероприятието - д-р Елена Чалгънова, изказа благодарност към всички ученици, учители и родители, които присъстваха на тържеството, посветено на 170 години от рождението на Христо Ботев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK