Симитличани преклониха глава пред Ботев и загиналите за свободата

Снимки: Община Симитли

Жители и гости на Симитли, признателни потомци на великите българи, се събраха пред бюст паметника на Христо Ботев в мемориалния парк в центъра на града, за да почетат паметта му.

Шествието бе водено от родолюбци, ученици в СУ „Св. св. Кирил и Методий” - Симитли. Общинският председател Владимир Христов, зам. -кметовете на община Симитли, детският кмет Магдалена Тасева, служители на общинска администрация, общественици, младежи, деца от детските градини преклониха глава пред делото на Ботев.

Официалната церемония започна с исторически преглед за живота и борбата на Ботев и рецитал. Венци и цветя на признателност положиха пред паметника на Ботев от ръководството на община Симитли, край тях десетки цветя поставиха ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, детския парламент и дечица от Детска градина - „Радост”.

Точно в 12:00 часа градът притихна в очакване на сирената, символ на днешния ден. Огласен от мощната сирена, символ на признателност към Ботев, Симитли  за пореден път показа своята почит към великите освободители български.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK