Виктор Тасков от Пето ОУ „Христо Ботев“ - трети в националното състезание „ИТ Знайко“

Снимки: Пето ОУ „Христо Ботев“

Виктор Тасков – ученик от ІV "а" клас на Пето ОУ „Христо Ботев“ - Кюстендил бе класиран и участва в националния кръг на Националното състезание по информационни технологии – „ИТ Знайко“, провело се в курорта „Пампорово“.

В конкуренция с деца на възраст 10-11 г. от държавни и частни училища и школи от цялата страна, младият програмист се класира на трето място в категория „Програмист“.

В програма „Scratch“ по темата „ Математически приключения“  Виктор показа освен компютърните си умения и отличните си знания по английски език и математика, създавайки и тест по математика, където очерта критериите за оценяване на верен и грешен отговор.

Подготовката за състезанието се осъществява в часовете за занимания по интереси в целодневната форма на обучение от Даниела Георгиева.

Постиженията на Виктор и на други ученици от начален етап доказват, че целодневната форма на обучение с двама учители, където часовете от задължителната подготовка са в смесен блок с тези за самоподготовка и занимания по интереси, дават възможност за развитие на потенциала на учениците и постигане на отлични резултати в различни области на науката и изкуството. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK