Има достатъчно спирт и дезинфектанти, сочи проучване сред производителите

Снимки: МВР

Над 4 000 000 литра етилов спирт се съхранява в данъчните складове

Ръководството на Агенция „Митници“ проведе разговори с производители на етилов алкохол (спирт) и дезинфектанти с цел да се установят разполагаемите запаси от суровини и състоянието на производствените мощности. 

По време на разговорите икономическите оператори дадоха уверение, че разполагат с достатъчно суровини за производство при пълен капацитет.

Анализът на Агенция „Митници“ показва, че общият капацитет на регистрираните производствени мощности за етилов алкохол е над 300 000 лира средно дневно, а в данъчните складове под режим отложено плащане на акциз към момента се съхраняват над 4 000 000 литра етилов алкохол (етилов спирт), които може да се вложи в производството на медицински спирт и дезинфектанти.

Данните на Агенция „Митници“ се потвърждават и от разпространените публични позиции на някои компании, в които те подчертават, че могат да отговарят на повишеното търсене на спирт и дезинфектанти.

Междувременно голямо количество контрабандна акцизна стока иззеха служители на ОДМВР-Пазарджик.

Полицейска операция по провитодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол бе проведена вчера на територията на Панагюрище.

В рамките на операцията са задържани две лица в момент на търговия с акцизни стоки без бандерол. При последвали претърсвания на два адреса в Панагюрище са открити и иззети общо 20 4000 къса контрабандни цигари,  205 литра алкохол, разпределен в туби от по 10 литра, както и два казана за варене на ракия.

По случаите се водят полицейски производства, работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK