Десетата година от членството ни в ЕС ще се чества в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Комуникационните инициативи, планирани във връзка с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане на приоритетите на българското председателство на съвета на ЕС ще се проведат на 11. октомври в Сандански.

Инициативите ще протекат в два модула – информационен и културно-творчески.

Публичното събитие ще бъде открито от Областния управител – Бисер Михайлов, с кръгла маса на тема „10 години България в ЕС – ползи и предизвикателства за местната власт, бизнес и граждани“. Началото ще  е от 16:00 ч. в зала „България“ на Интерхотел „Сандански“. Ще бъде представена и презентация 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС /01.01.2018 – 30.06.2018/. За функционирането на институциите в ЕС ще бъде прожектиран филм, а община Сандански ще представи презентация „Община Сандански и Европа – икономическа интеграция, съревнование и сътрудничество“.

Културно-творческата част от събитията ще започне в 18:00 ч. с изложба „Посланици в Европа“ в Епископска базилика –Сандански, която ще премине в концерт, с участието на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ – Сандански, и Женска фолклорна група при Читалище „Отец Паисий – 1919“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK