Илияна Йотова откри паметна плоча на Красимир Узунов в родната му Пещера

Снимки: Прессекретариат

Често говорим за единение, но бягаме от отговорността да го постигнем, каза вицепрезидентът

Днес често говорим за единение, цитираме надписа на старата сграда на българския парламент „Съединението прави силата“. Но колкото по-често го правим, сякаш бягаме от отговорността към това послание. Красимир Узунов беше от малкото хора в България, в чиито думи за единство и патриотизъм нито за миг не прозвуча фалш, защото идваха от сърцето му на голям родолюбец и българин. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Пещера паметна плоча на родната къща на българския военен, журналист, писател и анализатор.

„От Тутракан до Петрич – всички познаваха Краси. Той припомни на поколенията имената на отдавна забравени български герои. Сам почистваше войнишките паметници в България, които собствената ни немарливост остави порутени. Краси е жив и днес чрез своите изследвания, книги, чрез уникалния си почерк на историк и писател, чрез двете си свидни рожби Агенция и Радио „Фокус“, заяви вицепрезидентът. Илияна Йотова изтъкна нишката на родолюбието, която Узунов успя да наложи чрез своята медия, успя да достигне и до българите в историческите ни диаспори.

„Със снизходителната си усмивка Краси ни размахва пръст отгоре със заканата: Стегнете се, България е по-важна от всички вас“, подчерта вицепрезидентът и призова всички негови съмишленици заедно да завършат започнатите от Красимир Узунов проекти.

По-рано Илияна Йотова проведе среща с кмета на община Пещера Йордан Младенов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK