Илия Трунгов подава оставка

Илия Трунгов и Яне Янев, снимки: infomreja.bg

Лидерът на "Ред, законност, справедливост" в Благоевград Илия Трунгов подава оставка в знак на недоволство от политическото и моралното поведение на председателя на партията Яне Янев.

Като мотив Трунгов посочва, че Янев все още не се е разплатил с 80 души, ангажирани по време на местния вот като наблюдатели. Според общинския лидер на РЗС уговорката била на всеки човек да се платят по 30 лв. надница.

Друга причина за решението на Трунгов да се откаже от РЗС е, че партийният лидер е изменил на своите избиратели. "През цялата кампания беше срещу ГЕРБ, а сега стана пръв техен поддръжник", коментира Илия Трунгов.

Той обяви, че неведнъж е поставял въпроса с изчистване на задълженията към хората, повечето от които са пенсионери, но въпреки обещанията на Янев досега това не се е случило.

По думите на Трунгов партията не е платила и наема от 550 лв. за офиса в центъра на Благоевград, нает по време на предизборната кампания.

Илия Трунгов, който бе издигнат от РЗС за кандидат-кмет на община Благоевград, но успя да събере едва 822 гласа в своя подкрепа или 2.25 % от избирателите.

 

КОМЕНТАРИ

Димитър03:33 - 29.02.2012
Явно и в партия "Ред, законност и справедливост" липсва ред, законност и справедливост.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK