Илиана Безинска от ЕГ с награда за творческо писане на английски език

Илиана Безинска - третата от дясно наляво от правостоящите, снимка: Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС”

21 ученици бяха отличени в Четвъртото национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе в Американския университет в Благоевград.

Церемонията по награждаване на победителите бе в събота. На нея присъстваха призьорите в седемте възрастови категории, както и техните учители.

Наградите за победителите бяха осигурени от Американския университет, Майкрософт-България, и издателствата “Експрес пъблишинг”,  “Клет” и “Макмилън”.

Илиана Безинска от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ бе единственият отличен участник от Благоевград. За силното си представяне тя получи специална награда.

Състезанието се организира и провежда от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС” в партньорство с посолството на САЩ и под патронажа на Министерство на образованието и науката.

През тази година в творческата надпревара се включиха над 4000 ученици от 6 до 12 клас от над 180 училища в цялата страна. Те писаха есе в рамките на 1 час на теми като: “Ако дъждът е човек, то какъв тип човек би бил?”, “Къде отиват чорапите, когато изчезнат?”, “Дали рибите не говорят защото не могат или защото знаят всичко?” и др.

Четири регионални журита подбраха есетата за национално оценяване, което се проведе в София на 22 март.

През март миналата година Илиана Безинска и още две ученички от Езиковата гимназия в Благоевград - Мария Милева и Джамиле Камбер, представиха България на престижно международно състезание „World scholar's cup“ в Чехия. Те бяха водени от учителката им по английски език – американката Атина Лао. Трите гимназистки се представиха отлично и се класираха за световния форум в Дубай, който се проведе през юни 2013 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK