Илиан Стоянов ще отвори втора футболна школа в родния Кюстендил

Снимка: личен архив

Бившият национал Илиан Стоянов ще отвори втора футболна школа, този път в родния Кюстендил, съобщава сайта Sportal.bg. От няколко години той управлява FC Stoyanov в Япония, където прекрати състезателната си кариера и остана да живее.

Коловати стопанисва и ресторант с българска кухня. Идеята на Стоянов е в Кюстендил да се направи школа, която да произвежда истински футболисти и личности. 

Според него е възможно след време япончета от школата му да тренират в Кюстендил, както и обратното. Той смята, че в следващите месеци времето му ще е разпределено 50 на 50 в България и Япония, за да може да следи всичко отблизо. 

"По-нататък може да стане нещо и с Велбъжд и да ръководя и мъжки отбор, но засега е това. Предстоят ми срещи с родители, като начало школата в Кюстендил ще има четирима треньори, капацитетът ще е около 150 деца", добави Стоянов.

Той разкри още, че две-три сериозни фирми от Кюстендил са готови да му помагат. А що се отнася до базата - на първо време ще се разчита БфС да съдейства за изграждането на терен на "Странджата".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2