Икономов на работна среща на икономическата комисия към НСОРБ

Георги Икономов, снимка: Община Банско

Двудневна работна среща на постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм към Националното сдружение на общините в Република България се провежда в курортния комплекс "Слънчев бряг". Като председател на комисията, кметът Георги Икономов ще открие събитието и ще изнесе доклад за възможностите на общините за стимулиране на местното икономическо развитие чрез промени в Закона за насърчаване на инвестициите.

На работната среща ще се представят и обсъдят концепциите за иновации и конкурентноспособност в сферата на туризма, ще се дадат насоки за взаимодействие на общините за насърчаване на малките и средни предприятия за подобряване на бизнес климата на местно ниво, както и насоки за изменения в Закона за обществените поръчки.

Във втория ден на работния форум се предвижда да се обсъждат предложения за намаляване на административната тежест за бизнеса на местно ниво както и насоки за подготовка на Наредбите за категоризация на заведенията за настаняване по Закона за туризма.

Основни задачи на комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм към НСОРБ е да се концентрира върху прилагани на местно ниво мерки за насърчаване икономическата активност в общините. Тя се фокусира върху дейностите на местно ниво в областта на енергетиката, и особено на енергийната ефективност и туризма.

 

Георги Икономов, снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK