Икономическа полиция влезе в ТЕЛК-Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Икономическа полиция влезе в ТЕЛК-Благоевград.

Служителите на МВР разследват втория състав на комисията, чийто председател е д-р Олег Кашукеев.

Първоначално той отрече да е имало проверка, но по-късно потвърди информацията. Според думите му е имало рутинна проверка, каквато се извършва във всички ТЕЛК-ове в страната.

Председателят сподели още, че сигналът е подаден от негова колежка в ТЕЛК.

„Нито министерството, нито НЕЛК ни обръщат внимание. Работата в пъти ни се увеличи и никой не ни обръща внимание. Имаме 12 задължения, но никакви права. Само можеш да работиш, без да имаш права, защото и да се оплачеш, никой няма да те чуе. Аз гледам по 12-15 човека до сутринта и не мога да смогна, а 80% са раково болни. А другата комисия само преглежда документи на двама и „Чао, Бамбина!“. Никой не желае да се зарови в дейността на ТЕЛК-овете, защото не че ще се размирише, а ще засмърди!, каза пред ИНФОМРЕЖА д-р Кашукеев.

Причината за проверката са 5 преписки до НЕЛК в София, които обжалват решения на ТЕЛК-Благоевград, взети от 2. състав. Тези решения касаят сърдечно болни с намален процент на инвалидност след приети промени в наредбата за дейността на ТЕЛК-овете през 2018.

Подадените жалби до НЕЛК се бавят година, а в по-голямата си същност след като НЕЛК преразгледа решението на ТЕЛК, го потвърждава.

Д-р Кашукеев каза още, че остава на този пост единствено, защото има много неоправдани хора, които ще останат без нищо, ако той си тръгне.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK