ИК на ГЕРБ иска замразяване на депутатските заплати

Снимка: Infomreja.bg

ИК на ГЕРБ възложи на ПГ на партията да внесе проект на решение

На свое заседание днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на Парламентарната група на партията да внесе в Народното събрание проект на решение за замразяване на депутатските заплати на база декември 2019 г. за периода на извънредното положение.

Парламентарната група на ГЕРБ, отново по препоръка на ИК на партията, ще внесе предложение за промени в  Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, според които политическите партии не получават държавна субсидия в периода на извънредното положение.

Изпълнителната комисия препоръчва на народните представители от ПГ на ГЕРБ да приемат решение за превеждане на половината от месечните си възнаграждания по специално разкрита сметка на ПП ГЕРБ отново за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за органичаване на разпространението на вируса и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата. Средствата в специално разкритата сметка ще бъдат разходвани само след решение на ИК.

Също така Изпълнителната комисия призовава всички кметове на общини, кметства, заместник-кметове на общини и райони, общински съветници, председатели на общински съвети, областни и заместник-областни управители, министри, заместник-министри, евродепутати, членове на ПП ГЕРБ, или избрани от листите на ПП ГЕРБ да даряват и подпомагат различни дейности в борбата срещу коронавируса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK