Благоевградският отряд е на трето място в Турнир на снайперските тимове

Снимка: Министерство на отбраната

Турнир на снайперските тимове в Сухопътните войски

Турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски се проведе на 20 и 21 май на Огневи комплекс „Батмиш” - Сливен. В продължение на 26 часа дисциплините, в които премериха сили снайперистите от Сухопътни войски, бяха „Издебване”, „Динамична стрелба с пистолет „Макаров”, „Ориентиране” и „Стрелба със снайперова пушка”.

След оспорвана надпревара в крайното класиране на първо място е тимът на 61-ва Стрямска механизирана бригада с 348 точки. На второ място – тимът на 2-ра механизирана бригада с 345 точки. На трето място - тимът на Бригадно командване - Благоевград с 334 точки. 

Днес, 21 май заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов връчи купите за най-добър снайперски тим в Сухопътните войски. В поздравлението си към участниците бригаден генерал Цолов изтъкна: „Снайперистите са висшата класа на Сухопътните войски. Отборите от всяко формирование са съставени на базата на стрелбите, които са проведени предварително. На това мероприятие е ценна обмяната на опит и на мнения, прави впечатление и професионалният език, на който говорите помежду си. Ще мислим за развитие и подобрения”.

Надпреварата се провежда за втора поредна година и е част от утвърдения план за подготовка на формированията от Сухопътните войски през 2020 г. Участваха отбори от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, Бригадно командване - Благоевград, Единен център за начална подготовка - Плевен, Първи разузнавателен батальон – Свобода и 101-ви алпийски полк - Смолян. Всяко формирование участва с два тима, като всеки тим е от по двама снайперисти. Домакин на турнира е Центърът за подготовка на специалисти - Сливен с командир полковник Любомир Вачев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK