II ОУ „Христо Смирненски" в Сандански отбеляза своята 55-годишнина

снимки: Община Сандански

Със стихове, танци и песни Второ основно училище „Христо Смирненски" в Сандански отбеляза своята 55-годишнина. Училището е с утвърден престиж в общината и в него се обучават 600 ученици и работят 61 учители, възпитатели, администрация.

В деня на годишнината директорката Евдокия Георгиева пред препълнената зала заяви, че това е училище, в което не само се учи, а се и твори, училище, което вече 55 години гордо носи името на своя патрон Христо Смирненски.

С бурни аплодисменти тя получи огромен букет от името на кмета на общината Андон Тотев, който осигури издаването на цветен вестник с тираж 450 бр. специално за годишнината и бе раздаден на всеки  гост на входа на Дома на културата.

Секретарят на община Сандански Лидия Матеева в кратко слово поднесе своето възхищение и уважение към работата на всички учители, възпитатели и ученици.

Празничната програма започна тържествено с посрещане на знаменосците и продължи с рецитали на стихове на Смирненски. В пъстрата програма се включиха балетните формации „Хоуп”, „Жасмин” и „Феерия”, а автентичност и усмивки подариха Детски танцов състав „Празник” .

По повод празника през месеца бяха организирани различни състезания, но поради лошото време наградените ученици не можаха да получат своите наградипо, но директорката обеща това да се случи другата седмица, когато времето го позволява на открито.

Празникът премина с много песни и танци, а всички дошли сред които и директорите на останалите училища на територията на общината се забавляваха и любуваха на програмата и поставената на сцената мултимедия, показваща „живота” на училището от неговото създаване до сега.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK