Дъжд и гръмотевични бури днес! 19 области с жълт код

Снимка: Infomreja.bg

Над страната преминава студен атмосферен фронт

Времето днес ще бъде нестабилно, с дъждове и гръмотевични бури. Над страната преминава студен атмосферен фронт, който ще доведе до понижаване на температурите. 19 области са с жълт код за опасни явления.

През деня ще се развива купесто-дъждовна облачност, която на много места ще доведе до краткотрайни валежи с гръмотевична активност и временно усилване на вятъра. На места, основно в източната половина на страната дъждовете ще са обилни, очакват се и градушки.

През втората половина от деня валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва - първо в северозападните райони.

Вятърът ще бъде ориентиран от запад и северозапад - до умерен, а в Дунавската равнина и Тракийската низина временно силен. Той ще пренася по-студен въздух.

Максималните температури на повечето места ще бъдат в интервала 27-32 градуса. В югоизточните райони и в крайния югозапад - до 35.

Нощните температури са между 17 и 22 градуса, в крайния югозапад малко по-високи.

Жълт код за силен вятър и гръмотевични бури е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Добрич, Варна.

Жълт код за силен вятър е обявен за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и София.

Област Бургас е с жълт код за гръмотевична активност. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK