Община Гоце Делчев ще работи по два проекта с Македония

Снимки: Община Гоце Делчев

Днес на церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството бяха връчени договори на бенефициенти по втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП между Република България и Република Северна Македония.

Договорите за изпълнение на одобрените проекти бяха връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, Горан Милевски - министър на местното самоуправление на Република Северна Македония, и заместник-министър Деница Николова.

На церемонията присъства и кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов, който подписа и получи договорите за изпълнение на два проекта – за ремонт на Вътрешно отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ и изграждане на фотоволтаична инсталация за автономно захранване на болничния комплекс, а вторият - за ремонт на ученическия лагер в село Попови ливади.

Проектните предложения са подготвени от експертите в община Гоце Делчев и се реализират с партньорството на община Щип, Северна Македония.

Първият проект, касаещ МБАЛ „Иван Скендеров“, е с бюджет за община Гоце Делчев в размер на 193 092,49 евро. Той предвижда подновяване на ВиК и електрическата инсталация - ремонт на Вътрешно отделение. По този начин ще се подобрят условията за пациентите и лекарите в отделението, а като цяло ще се реализират значителни икономии за болницата чрез използването на енергия от фотоволтаичната инсталация.

Вторият проект предвижда ремонт и обзавеждане на основната сграда на Ученически лагер в село Попови ливади за настаняване на деца. Стойността му е 484 044,85 лв. С тази инвестиция ще бъде обновена базата и ще се даде възможност за ефективното й използване.

 

КОМЕНТАРИ

Трол19:00 - 12.07.2019
Браво кмете ти си номер1. Вечен ще си при тази пасмина на ГЕРБ в града
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK