Идеята за екоферма на ПГ по МСС в-Гоце Делчев обра гласовете в конкурса за ученици в Пиринско

Авторите на идеята за екоферма от ПГ по МСС - Гоце Делчев

Видеоклипове на ученици от Гоце Делчев и Благоевград са победители в онлайн конкурса „Имам бизнес идея“ за област Благоевград.

Клипът, заел първото място, представя идеята за създаване на екоферма на ученици от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „П. К. Яворов“ в град Гоце Делчев.

Негови автори са Айтен Сариева, Севгин Даргут, Христина Кантарджиева и Красимира Полимерова, и със своята бизнес идея те успяха да привлекат точно 1 000 гласа в своя подкрепа.

С малка разлика и общо събрани 947 гласа на второ място се класира ученичката от благоевградската Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“, Любомира Стамболийска.

В своя видеоклип, тя представи идея за разработване на специално устройство, което да измерва показателите по време на тренировки и състезания на плувци и други спортисти.

Класираните на първо и второ място участници в конкурса ще получат съответно дрон и 3 D очила за виртуална реалност, а освен това, на 1 юни ще участват в специално организирано събитие в "София Тех Парк", по време на което ще могат да представят своите идеи, да се срещнат със свои връстници от цялата страна и с успешни предприемачи, с които да обсъдят бизнес идеите си и възможностите за тяхното реализиране.

Общо 9 видеоклипа се включиха в надпреварата за оригинална ученическа бизнес идея в Благоевградска област. Идеите, които младите хора представиха във видеоклиповете си, бяха най-разнообразни – еко къмпинг над с. Илинденци, интернет страница, която да е в помощ на ученици и работодатели, студио за видеозаснемане, ресторант за био храни, къщи за гости. Освен призьорите, в надпреварата участваха ученици от ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Петрич, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, ПМГ „Христо Смирненски“ – гр. Перник, ПГТЛП „Гоце Делчев“ – гр. Благоевград.

Всички участници в конкурса ще получат поощрителни награди - спийкъри. Награждаването на победителите и участниците ще се състои на специална церемония в офиса на ОИЦ-Благоевград на 31 май 2019 г. /петък/, от 10.00 ч.

Конкурсът „Имам бизнес идея!“ се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерския съвет и Мрежата от 27 Областни информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната. На територията на Благоевградска област, конкурсът се организира от Областен информационен център – Благоевград, с подкрепата на Регионално управление на образованието.

 

Любомира - уред за плувци

КОМЕНТАРИ

Враца06:26 - 28.05.2019
Учениците от еко фермата не знаят къде е вратата на тяхната ферма или оранжерия все тая, но учителите им ги заместват. Голямо Браво! Хвала и на тез учители писатели, като инж.агр. Диана Ланева, подписала се със псевдоним с имената на ученичките спечелили измислени конкурси. Училище Убразец за Убразованието.....!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK