И в новите условия община Гърмен обявява обществени поръчки

Снимка: Infomreja.bg

Продължава и работата по проекти

Според отчета, направен по време на последното  заседание на Кризисния щаб към община Гърмен, засега на територията на общината няма проблеми по отношение спазването на противоепидемичните мерки, не са констатирани фрапиращи нарушения. Ежедневно представители на РЗИ и полицията, ползвайки предоставен от общината транспорт, обикалят всички населени места и проверяват дали хората, които са под карантина, я спазват и дали обектите не нарушават забраните.

Въпреки необичайните условия, община Гърмен продължава да обявява обществени поръчки. Тя отправя покани до фирми, с които ще работи заедно за изпълнението на инвестиционната си програма.

Продължава работата и по проекти. Така вероятно от 27-и април като общи работници ще започнат да се трудят 18 роми. Проектът  „Подкрепа за интеграция на маргинализираните общности в община Гърмен“ предвижда заетост в рамките на 6 месеца. Финансирането е 100 % по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от ЕС чрез Европейски социален фонд, процедура BG05М90Р001-2.024 МИГ  Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово. Целта е не само активно включване на представители на ромската общност в пазара на труда, но и тяхното пълноценно участие в обществения живот.

Съвместната работа с Бюро по труда – Гоце Делчев, направи възможно стартирането на  проект „Младежка заетост“, който ще позволи на 20 младежи до 29-годишна възраст, които имат висше образование, да работят по програма към структурите на общинската администрация и в кметствата по селата.

Община Гърмен разширява своя обсег на потребители по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“, като се възползва от възможността за включване в Компонент 3. Така още над 20 души ще се възползват от новата социална услуга в домашна среда. Ще бъдат назначени 20 лични асистенти. Това отново ще стане с подкрепата на Бюрото по труда в Гоце Делчев.

 „Там, където има възможност, общината се включва с една – единствена цел – да обхванем повече хора на работа, за да могат младите, които се прибират от чужбина, да не остават без трудова заетост“, казва кметът на общината Феим Иса.

От вчера Социалният  патронаж в Гърмен осигурява топъл обяд и вечеря на още 23-ма души и така общият брой на хората в общината, които получават тази услуга, е 130. Очаква се техният брой да нарасне, тъй като от Агенцията за социално подпомагане е получена покана дейността да бъде разширена, като това стане за сметка на държавния бюджет. В момента в общината се подготвя нужният за тази цел проект.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK