Напрежение в Лъжница, хората настояват бивш кмет да премахне навеса на магазина си

Снимка: Infomreja.bg

Напрежение и жалби от местни жители от гоцеделчевското село Лъжница заливат от известно време РДНСК, ДНСК и гоцеделчевския отдел по незаконното строителство заради незаконосъобразното строителство на навес пред магазина на бившия кмет на селото Фаик Камбер, който пък се намира на пъпа не село Лъжница на партерния етаж на местното кметство.

Местните твърдят, че магазинът е закупен от Фаик Камбер, по времето когато кмет на общината бил Хенрих Михайлов, а сегашната общинска управа пък му разрешила да построи навес и да разположи маси пред магазина, с което е затворил площадното пространство, каквото почти нямало в селото.

Лъжничани заради това незаконно строителство са ядни и на общинските си съветници от ДПС. Заплашват, че ако не принудят Фаик Камбер да освободи пространството пред магазина ще поискат оттегляне от ОбС на цялата тяхна група съветници.  

Жители на селото обясниха, че благодарение на тяхната реакция архитект Георги Скрижовски, който първоначално е издал разрешителното за строежа, вече го е оттеглил.

Комисия от общинския отдел „Незаконно строителство“ е съставила констативен акт, че строителството е незаконно с предписание за отстраняване на незаконно построения на общински терен навес, който се води преместваем търговски обект пред магазина на ЕТ „Фаик Камбер“, но предписанието все още не е изпълнено и провокира напрежението в селото.  

Преместваемият търговски обект е построен без такова решение да е минало през ОбС, не са били проведени и тръжни процедури, се оправдават общинските съветници от ДПС.

„Вместо да изпълни предписанието по констативния акт на експертите от незаконното строителство, Фаик Камбер вчера дори покри незаконния си търговски преместваем обект и си подреди маси пред магазина. Този търговски обект освен че е незаконно построен пречи, не може там две коли да се разминат, ще държим отговорни съветниците от ДПС за тези беззакония, защото ние затова сме им гласували доверие да ни представляват пред ОбС и да вземат адекватни решения в полза на обществеността“, коментират лъжничани и настояват Фаик Камбер със законови средства да бъде принуден да освободи общинската собственост която е заграбил пред магазина за да върти търговията си.  

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Запознат17:15 - 30.05.2018
Дъра бъра ! Много шум за нищо! След година има избори и от сега започнаха да си ги мерят !
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK