Възпитаници на детски градини и на Трето ОУ в Гоце Делчев заедно отбелязаха Деня на Земята

Снимки: Трето ОУ - Гоце Делчев

По повод Деня на Земята – 22-ри април, деца от ЦДГ „Слънце“ и ЦДГ „Радост“, водени от своите учителки Зейнева, Канатова и Донева, гостуваха на Трето основно училище „Братя Миладинови“. Посрещнаха ги ученици от трети и четвърти клас.

Малчуганите бяха добре запознати с начините за опазване на природата, но от своите батковци и какички те получиха допълнителна информация за опасностите, които крие промяната на климата и използването на вредни за почвата, въздуха и водата вещества.

Празничната среща между големите и малките ученици премина в съвместна дейност – те нарисуваха прекрасна природна картина, която озаглавиха „Най-дългата река“.

Всички се съгласиха, че всеки ден е ден на Земята, стига да се спазват правилата за почистване на местата, в които живеем, учим и работим. Децата споделиха, че "всички обичаме планетата Земя и разполагаме с благата й – въздух, вода, растителност и разнообразни животинки. Затова опазването и трябва да бъде наша обща цел".  

Такава бе и идеята на организаторите на мероприятието – учителите, членове на Комисията по екологична култура към Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Но това не бе всичко. В час на класа учениците от III а, III б и III в клас изготвиха свои послания за опазване на планетата Земя и ги залепиха на специално  подготвени от  III в клас табла.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK