Порталът за достъп до електронните съдебни дела набира популярност в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Над 125 са подадените заявления за регистрация на профил

Над 125 са подадените Заявления за регистрация на профил или за достъп до електронно дело в съдилищата от Кюстендилски съдебен окръг. Окръжен съд – Кюстендил, РС - Кюстендил и РС - Дупница са сред свързаните с портала съдилища в РБългария.

„Резултатите показват, че електронното правосъдие работи и набира популярност. Само за ден / 28.05.2020 г. / в РС – Дупница, са постъпили 5 заявления. Порталът за достъп до Електронните съдебни дела: https://ecase.justice.bg/,  е особено ефективен в условията на извънредна епидемична обстановка.

Съдилищата от Кюстендилски съдебен окръг призовават страните по делата да подават Заявления за регистрация и създаване на личен потребителски профил, от което се възползват вече много адвокати, и Заявления за достъп до електронно дело и електронно призоваване“, коментира председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова.

За времето от 01.12.2019 година до 28.05.2020 г. в РС – Дупница, са подадени 18 заявления за създаване на личен профил и 52 заявления за достъп до електронно дело.

Справката в РС – Кюстендил, показва, че от 31.07.2019 до момента са подадени 16 заявления за създаване на личен профил и 21 за достъп до дело по електронен път. В Окръжен съд – Кюстендил, са постъпили 21 заявления за достъп до портала за Електронни съдебни дела.

За да използвате функционалностите на Портала (например достъп до електронно копие на дело, електронно призоваване, изпращане на съобщения по конкретно дело и др.), е необходимо да имате личен потребителски профил. Право на такъв профил има всяко лице, независимо от това дали в момента има право или възможност да използва дадена функционалност. Искането за създаване на профил се заявява лично чрез подаване на заявление по образец в съответния съд, създава се еднократно и важи за системата като цяло и всички предлагани от нея услуги.

След като вече имате създаден личен потребителски профил, чрез подаване на заявление по образец за достъп до конкретно дело и/или електронно призоваване в съда компетентен по съответното дело, имате възможност след като влезете в системата да видите електронното копие на Вашето дело или да получите електронна призовка или съобщение. Вижте повече на: https://ecase.justice.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK