И тази нова година "Пирогов" посрещна пострадали от бомбички и прекалили с алкохол

Снимка: pirogov.eu

Голям наплив е имало след полунощ

400 души са преминали през болница "Пирогов" през последното денонощие, съобщава БГНЕС.

78 от тях са останали на лечение.

Зам.-директорът на лечебното заведение проф. Николай Габровски посочи, че през нощта преминалите са 90, а хоспитализираните - 23.

По негови думи това е била относително спокойна нощ по стандартите на "Пирогов".

Той обясни, че основното натоварване е било след полунощ, когато е имало рязък наплив. Основните пострадали - десетина души, са били от бомбички. Нито един от тях не е с тежки увреждания. Повечето от пострадалите са били обработени хирургически и са освободени по домовете си.

Относно останалите болни става въпрос основно за битов травматизъм, най-често свързан с алкохол. В токсикологията са били прегледани около десет души за денонощието, като немалка част са били по-млади.

Габровски обясни, че по-сериозен инцидент е пътно-транспортно произшествие от Благоевград, при което 8-годишно дете е получило тежка съчетана травма и в момента е настанено в детска реанимация. Състоянието му е стабилизирано, но текат интензивни диагностични мероприятия.

3-годишно дете от Костенец пък е със следи от насилие. То е било оперирано заради кръвоизлив около мозъка. Засега състоянието му остава стабилно.

По думи на Габровски обаче получените наранявания създават съмнение за домашно насилие, поради което по случая тече проверка.

През нощта са преминали и 50 души със симптоми на коронавирус, като петима от тях са били зависими от кислород и са приети в болницата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK