И съветникът на президента - Пламен Узунов, е задържан

Снимка: БГНЕС

Ще бъде направен обиск на кабинета му в негово присъствие

Съветникът на президента - Пламен Узунов, също е задържан по разследването за търговия с влияние. В момента от спецпрокуратурста го водят към президентството, за да направят обиск на кабинета му в негово присъствие. Това разкриха за NOVA източници от разследването.

От обвинението коментираха лаконични, че на този етап има две задържани лица. Официална информация се очаква малко по-късно.

По-рано е бил задържан и бизнесменът Пламен Бобоков, научи NOVA от свои източници. Адвокатът му Ина Лулчева потвърди, като заяви, че според нея повторният му арест е незаконен. По думите ѝ Бобоков е задържан за 24 часа по Закона за МВР, въпреки че срещу него има друго разследване.

Тази сутрин прокурори влязоха в президентството. Претърсени са два кабинета, иззети са документи, а на двама висши служители на администрацията на президента е отнет достъпът до квалифицирана информация. По непотвърдена информация става въпрос именно за съветника на президента - Пламен Узунов, както и за секретаря Илия Милушев. 

„Действията са по две отделни досъдебни производства. Едното е на Военно-окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати – касае престъпно сдружение за търговия с влияние”, обясни главният прокурор Иван Гешев от Габрово. 

„По едно от делата на Военно-окръжната прокуратура, съветник на президента предоставя доброволно материали с гриф по Закона за защита на квалифицираната информация и твърди, че си ги е намерил в касата. Логично е разследващите да видят какво има още в тази каса”, каза Гешев. /nova.bg/

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK