И спортните площадки в благоевградските училища с LED осветление

Снимка: Община Благоевград

LED осветление ще бъде монтирано в дворовете на всички училища в Благоевград по разпореждане на кмета д-р Атанас Камбитов. Специални прожектори ще осветяват спортните площадки и игрища, както и периметъра около тях.

Съоръженията ще бъдат поставени до началото на учебната година. С реализирането на идеята ще бъдат постигнати две основни цели. След монтирането на новото осветление се очаква вандалските прояви в районите около учебните заведения да бъдат сведени до минимум. Освен това, чрез подобряване на видимостта, ще бъдат създадени условия за спорт и в малките часове на денонощието.

По този начин Община Благоевград цели да насочи и поддържа вниманието на младите хора именно към спорта, както и респективно да работи в посока превенция на нездравословния начин на живот. 

Сред основните приоритети на кмета д-р Атанас Камбитов и неговия екип е грижата за децата, чрез създаване на подходящи условия за това в детските градини и училищата, както и непрекъснато подобряване на базите и спортните съоръжения около тях. Условия за забавление и спорт се създават и извън периметъра на детските и учебни заведения.

През последните пет години на територията на общината са изградени над 60 детски и спортни площадки. Предстои и обособяването на нови такива, на различни места в града.

В Община Благоевград има разработена политика за насърчаване развитието на спорта. Тя включва и създаване и поддържане на бази, общинска собственост, които се предоставят за безвъзмездно ползване от спортните клубове. 

Община Благоевград работи и в посока реализирането на проекта „Спортен Благоевград“.

В града вече са монтирани около 750 нови осветителни тела. Предстои да бъде изградена и високотехнологична система за управление, която ще позволява различен интензитет на осветлението в различните часове в тъмната част на денонощието.

Освен това всяко осветително тяло ще разполага със специални датчици, които ще сигнализират при наличие на неизправност. Процедурата по въвеждане на т.нар. „интелигентно осветление“ включва няколко етапа, като в началото са обхванати най-проблемните части в града.

 

КОМЕНТАРИ

sss08:32 - 13.09.2016
Камбитката яко се е заиграл с някоя фирма за осветление.Тек ЛЕД там ЛЕД.Комисионни да валят.А кошчетата за боклук преливат и кучетата разнасят торбите по детските площадки.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK