И школският директор в Дебрен получи покана за „доброволно“ напускане

Верхад Топчиев, снимки: личен архив

Покана за „доброволно“ напускане на поста е получил от Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград и директорът на училището в гърменското село Дебрен – Верхад Топчиев, научи „ИНФОМРЕЖА“.

Целта на рокадата е длъжността да бъде оглавена от верен човек на депутата Ахмед Башев и ДПС, въпреки че Топчиев бе назначен преди години за школски директор в Дебрен именно по предложение на Башев – тогава кмет на община Гърмен.

Така Верхад Топчиев е поставен пред дилема доброволно да подаде оставка или да бъде дисциплинарно уволнен. Подобен „избор“ към набелязаните за отстраняване от ръководни постове стана вече традиционен при масовите кадрови рокади на народния представител от ДПС Ахмед Башев.

През годините Топчиев бе един от елитните кадри на ДПС в община Гърмен. Той бе председател на Общинския съвет, а също и общински лидер на ДПС в Гърмен.  

Правдивият му характер обаче, с който неведнъж се налагаше над екскмета Башев, му изигра лоша шега и доведе до дирижираното му сваляне от всички постове в ДПС.

Учителският колектив в Дебрен е потресен от ултиматума, който е поставен на настоящия им директор. Родители и жители на селото пък шушукат, че в списъка на Башев освен директори на учебни заведения в община Гърмен имало предложени за уволнение и помощник-директори и педагози, които не стоят на страната на ДПС.

В неудобно положение е поставен и самият началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград – Огнян Соколов, който сега е принуден да уволнява учители и директори, с които до последно е поддържал и отстоявал през годините след неговата смяна отлични взаимоотношения и приятелства. Единственият отговор, който давал на нарочените за уволнение педагози, бил: „Какво да правя, това е заповед отгоре“.

Преди седмица за поставен ултиматум от управляващите сам да избере формата за освобождаване на директорския пост в ОУ „Христо Ботев” в гърменското село Долно Дряново сигнализира в социалната мрежа и Асим Адемов.

Една от причините той да попадне в черния списък на депутата от ДПС Ахмед Башев е членството му в ГЕРБ. На частичния вот за кмет на община Гърмен Адемов бе председател на предизборния щаб на кандидат-кмета от ГЕРБ Верхад Ислямов.

 

Верхад Топчиев, снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

12310:58 - 15.12.2013
Abe na toq zvezdi li iskat da mu svalqt za da napusne, kakvo tolkova slojno ima da si dadesh ostavkata? po li dobre e da go pliuqt i da znae 4e nikoi ne go iska,,, do sega da se beshe mahnal ot tam da ne posledva primera na gerbadjiqta deto uj izreqden a se okaza 4e pribira pari,,, chakai da vidim nashiq kolko e prisvoil...
do star priqtel16:20 - 10.12.2013
ti pak kakaw star priqtel si ti si nqkakaw predatel i urod
кизата21:02 - 09.12.2013
Всички родители искат този директор, но на теб като не ти изнася, пускай си децата в Гърмен. Там ще получат диплома без проблем...
star priqtel10:59 - 09.12.2013
стари мой приятелю, чуй какво ще ти кажа... от всичко написано тук незнам какъв трябва да си за да не се махнеш от мястото на което не си желан...бъди мъж както са ти писали горе, бягай, не предизвиквай у хората да се излива още натрупан гняв и изкарване и изписване на неща, които ще те заболят още повече. Знаем те, че си играч, но всяка игра има начало и край. Спри да играеш тази игра, започни нова. Ти ако си истинския професионалист ще победиш и във следващата игра както и със всичко което се захванеш. Помисли вече трезво, не живей със заблуди!!! Щом не те исках хората, щом си опетнен от крака до уши, махни се! Каква е тази твоя наглост???

FACEBOOK