"И природата плаче с този дъжд за Левски". Тези думи накараха дупничани да потръпнат пред Левски

Снимки: Община Дупница

Дъждовното време не уплаши мнозина, които засвидетелстваха уважението си към делото на Апостола на свободата. На днешната дата бе отбелязана 144-та годишнина от обесването на Васил Иванов Кунчев.

Под съпровода на общинския духов оркестър, около 150 дупничани тръгнаха в траурно шествие от пл. „Свобода“ до паметника на Дякона. То бе организирано от "Патриоти Дупница" и Община Дупница.

"Преди 144 години Апостола на свободата увисва на бесилото. От този миг в онзи мразовит ден в покрайнините на София, Левски е безсмъртен в душите и очите на всеки един от нас. Неговата идея, саможертва и дела постигнаха своя резултат. Сега, всеки един от нас може гордо да се нарече свободен българин. На думи всички помним заветите на Левски, но на дела някои ги забравяме. Завети, които всеки ден, всяка минута трябва да помним. Завети, които ще ни съхранят като горд народ с история, с настояще и с бъдеще. Защото „Времето е в нас и ние сме във времето", каза в словото си кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

С едноминутно мълчание и падане на колене, дупничани почетоха Васил Левски.

В отбелязването на годишнината участваха Мария Манчова, танцов състав "Зора", мъжки хор “Св. Иван Рилски”, вокален състав “АРТ ПОП” и детска вокална група при ОУ “Евлоги Георгиев”.

Венци и цветя поднесоха политически партии, организации и граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK