И през октомври пенсионерите получават 50 лв. добавка

Снимка: МС

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери

Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си, обяви премиерът Бросов на днешното заседание на МС, което отново се проведе онлайн.

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване, заяви Борисов.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината, категоричен е премиерът.

По-късно решението бе прието от Съвета.

За изплащането на добавките за месец октомври правителството ще отпусне допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите, по централния бюджет за 2020 г.

Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите за октомври е третата стъпка за подкрепа на пенсионерите, планирана в новия пакет със социално-икономически мерки на правителството.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK